במהלך השבועיים האחרונים, מצאתי את עצמי נהנית מקריאת ספר פילוסופי, הכתוב בשפה ברורה ומשמעותית עבורי. שם הספר הוא “קץ האושר” וכתב אותו ד”ר שמעון אזולאי, שהוא מרצה ומלמד פילוסופיה לקהל רחב, בזירות רבות.
קראתי את הספר בשבת האחרונה ובשבת שקדמה לה, ושיתפתי את משפחתי בחלק מהסוגיות שנדונות בספר. שיתפתי אותם בידע הפילוסופי שרכשתי במהלך קריאת הספר “קץ האושר”.
אני רוצה לצטט לכם קטע מאת ד”ר שמעון אזולאי, שלקוח מתוך ההקדמה לספר:
“כשהתחלתי את לימודי הפילוסופיה, שאלה אותי אימי את השאלה הבסיסית והמתבקשת ביותר: מה זה פילוסופיה? השאלה של אימי באה ממקום שונה, וממרחב הבנה שונה לגבי מהותה של הפילוסופיה. זהו מקום של תמימות ממשית ואותנטית. אימי עלתה מאלג’יריה ועד היום איננה שולטת בעברית. עיקר שפתה הוא ניב אלג’יראי מוגרבי מקומי. היא איננה יודעת קרוא וכתוב, אך עובדה זו לא הפריעה לה מעולם לנהל חיים מלאים ובעלי ערך. אך מה שלא היה בה, היא הנחילה לילדיה. חינוך, לימוד והשכלה תפסו אצלה מקום מרכזי ובלתי מתפשר. בשכונה קשת- יום, בה דלות החיים הובילה לויתור בלתי נמנע על החינוך, בשל המאמץ המנטלי והכלכלי הכרוך בו, השקיעה אימי כל יסוד של עוצמה, פיקחות וחוכמה מעשית, בכדי שילדיה ישבו על ספסל הלימודים, מצוידים בכל הנדרש, כולל התודעה העמוקה והערכית על חשיבות ההשכלה לבניין חיים ראוי.
מבלי לחשוב, עניתי לאימי, שללמוד פילוסופיה פירושו ללמוד להיות “רב של חילוניים”. “
הגדולה של ד”ר שמעון אזולאי, מחבר הספר, היא בכתיבה הקולחת והברורה, שגרמה לי להמשיך לקרא את הספר, ולא להניחו בצד. למרות שד”ר שמעון אזולאי מקפיד על כתיבה “בגובה העיניים”, הוא הצליח להעביר לי ידע עמוק, במקוריות השמורה לו. אהבתי את הערות השוליים, שהוסיף המחבר, ובהן הבהרות ו”תזכורות” חשובות, לקורא, כמוני, שזמן רב לא קרא ספר פילוסופיה. אני חייבת לציין כי אני נהניתי מקורסי הפילוסופיה אותם למדתי במהלך התואר הראשון באאוניברסיטת בר אילן.
אחת השאלות, שבהן דן הספר “קץ האושר” היא: “מהי משמעות החיים שלנו?”. ד”ר שמעון אזולאי דן בסוגיות יסוד קיומיות, כגון: התשוקה למשמעות, השאיפה לאושר וההתמודדות עם אימת המוות. המחבר נותן לקורא רקע מעמיק, לפני שהוא משתמש במושגים מעולם הפילוסופיה, והוא בונה את הנושא מש כפי שבונים יסודות לבניין. כך, הקורא לא “הולך לאיבוד” ומבין את הרצף הרעיוני ואת הלוגיקה שבטיעונים המובאים בספר.
דבר נוסף שאהבתי בספר הוא שד”ר אזולאי מבקש להחזיר את הפילוסופיה למקום הראוי לה. כלומר, הוא מציג את הפילוסופיה לא רק כעניין אקדמי מנותק, אלא כדרך חיים שיכולה להוביל את בני האדם ואת החברה לגאולה ולתיקון.
ולסיום, נושא חשוב, העולה לא אחת בקרב בני דורי, המחבר, ד”ר אזולאי דן בשאלת ההורות וההולדה. בעצם, מהו הנימוק הרציונאלי להולדת ילדים? לכאורה, אין נימוק מספיק טוב להכרעה דרמטית כזו. אך, אזולאי מנסה בספר להראות שיש.
מספר עמודים: 396
מחיר: 98 שקלים
הוצאה: אסטרולוג.
גילוי נאות: הספר התקבל לסקירה.
****************************************************************************************
אתם מוזמנים לצפות בסרטונים בערוץ היוטיוב שלי.
וגם
אתם מוזמנים לעשות לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולקבל עדכונים כשאני מעלה פוסטים חדשים.