אני מודה להוריי היקרים על הזמן שהשקיעו בחינוכי, וההווה שלי והעתיד שלי הוא פרי עמלם. אני חושבת שברור לכולנו שההורים הם חלק בלתי נפרד מהצלחת ילדיהם. בנוסף, אין הורה שלא רוצה שילדיו יצליחו ויעשו חיל. השאלה היא מהו המינון הנכון של מעורבות ההורים בבית הספר?
הספר “הורים ממנפים הישגים” מאת ד“ר חדוה טרגר עוסק במעורבות הורים ובהישגים בלימודים של תלמידים בגילאים שונים. הספר נותן כלים שעוזרים להגיע למעורבות הורים אפקטיבית, שמשפרת את ההישגים הלימודיים של התלמידים.
המסר העיקרי בספר הוא ש“אין חינוך ללא הורים, מעורבותם ממנפת הישגים!”. מחקרים רבים מצביעים על כך כי השקעה כלכלית בחינוך הילדים אינה ערובה להצלחתם בלימודים. אם כך, מה כן מבטיח הצלחה בלימודים? מעורבות הורים. הקריאה למעורבות הורים בחינוך מחייבת אמונה בדרך המוצעת בספר, תוך כדי אימון, תרגול ובניית מערכות יחסים על בסיס של אמון הדדי.
לדעת מחברת הספר, כאשר מנהלים, מורים, הורים ותלמידים הינם שותפים בתהליכים ודוברים אותה שפה, ניתן להגיע להצלחה, ואכן זוהי הנעה בהנאה.
למי מיועד הספר?
הספר מיועד לאנשי מקצוע, להורים, לתלמידים ולכל מי שרואה עצמו שותף בחינוך הדור הצעיר. בספר רוכזו כל התיאוריות, המודלים שפיתחה המחברת והכלים שבהם השתמשה כדי להעביר אותם גם אליכם למען הצלחתכם.
חדוה טרגר (50), אם לשלושה ילדים (בת 14, בן 24 ובן 29), תושבת קריית אתא, ד”ר בחינוך, בניהול ובתכניות לימודים; עוסקת זה 30 שנה בחינוך ובתרבות, בניהול בתי ספר (לצעירים ולמבוגרים) ובמחקר בנושאים קהילתיים, במעורבות הורים ובהישגים בלימודים.
למה הכוונה ב”מעורבות” שהיא שפה?
ד”ר חדוה טרגר טוענת כי “יש להבין שהחינוך הוא הכלי הראשי לשיפור החברה ולקידום תרבותה. שימוש בשפה אחת קושרת בין אנשים ויוצרת הבנה של הצד השני שמובילה להקשבה ולהפריה הדדית.
“על מנת לבנות קהילה או חברה יש ליצור במשותף את המטרות, האמונות, השאיפות והידע שבונים את ההבנה ההדדית המשותפת“.
“בתקופה הנוכחית, הפוסט-מודרנית, בית הספר אמור לשמש בית חינוך מקצועי שמטרתו להקנות כלים לרכישת ידע והתנהגות. אנו חיים בתקופה בה תופעות המאפיינות את המאה ה-21 דורשות מגורמי מקצוע לעשות יד אחת עם ההורים לחינוך ילדיהם: התרופפות קנה המידה לשיפוט ערכי ומוסרי – לא יודעים מה מותר ומה אסור; היעדר חברתיות; בריוניות; איומים והטרדות. נהנתנות – דרישה לסיפוק מיידי של צרכים; התמכרויות. ה’כפר הגלובלי’ – אבדן זהות לאומית; ניתוק הקשר לעם, לארץ ולמדינה. התפרקות מסגרות מסורתיות – חוסר שייכות; חוסר ביטחון. אינדיבידואליזם ואגואיזם – ניכור; בדידות; תחרותיות והישגיות. היפוך של הפירמידה הניהולית – זלזול בסמכות; חוסר כבוד; ‘איש הישר בעיניו יעשה’. מהפכת התקשוב – שוטטות ב”סמטאות אפלות“ ברשת. הצפה במידע – חשיפה לתכנים שאינם מתאימים לגיל.
ד”ר חדוה טרגר מסכמת, כי “הבנת המשמעות של שילוב הורים, מציאת הקשר בין סוגי מעורבות ההורים ובין ההישגים בלימודים וזיהוי סוג מעורבות ההורים שתשפר את ההישגים בגיל בית הספר היסודי, חטיבת הביניים והחטיבה העליונה, יאפשרו למערכת החינוך לעצב מדיניות חינוך בעלת השפעה על קידום הישגיהם בלימודים של התלמידים”.
“הורים ממנפים הישגים“
מאת: ד“ר חדוה טרגר
הוצאת הספרים “סטימצקי“
318 עמודים
מחיר: 110 שקלים
להשיג בחנויות סטימצקי או דרך אתר המחברת dochedva@gmail.com
****************************************************************************************
אתם מוזמנים לצפות בסרטונים בערוץ היוטיוב שלי.
וגם
אתם מוזמנים לעשות לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולקבל עדכונים כשאני מעלה פוסטים חדשים.