אם יש לכם קטנטן או קטנטנה בבית, ואתם לא יודעים מה זה אטופיק דרמטיטיס, אז אתם ברי מזל! למה? ומה זה בכלל אטופיק דרמטיטיס? הסבר מפורט נמצא כאן…
אז זהו, שאצלינו בבית אטופיק זו ממש חגיגה.. אבא שלי סובל מזה, אחי, וגם אני, ו”התמזל מזלם” של הקטנטנים אצלינו, וגם עליהם זה לא פסח.
במקלחת, אנחנו חופפים עם שמפו של מוסטלה, ומסבנים עם קרם רחצה של מוסטלה.
ולאחר המקלחת, כל ערב, וגם כל בוקר, הגוף של הקטנטנים זוכה למריחה יסודית בקרם לחות של מוסטלה.
ההמלצה להשתמש במוצרים של מוסטלה הגיעה מהרופאה של הקטנה, שעיצותיה היו מועילות גם בפעמים קודמות, כשהגענו אליה לביקור (לא ביקור נימוסין…).
מה עוד חסר, ואותו שכחתי? כמובן, קרם שמשתמשים בו די הרבה, מההרגע שהקטנטן או הקטנטנה מגיחים לעולם… אני מתכוונת לקרם החתלה.
גם כאן, הטוסיק הקטן והחמוד של הנסיכה הינו רגיש, כמו הגוף כולו. כבר ניסיתי כמה וכמה קרמי החתלה, וחלקם אף גרמו לה להחמרה במצב העור. לשמחתי, הקרם של מוסטלה, מרגיע את העור (וגם אותי, וגם את הקטנה), ומצב העור הולך ומשתפר מיום ליום.
והנה מידע אודות קרם ההחתלה:
Vitamin Barrier Cream 1-2-3, משחת החתלה של מוסטלה, בעלת פורמולה חדשנית, עם הפטנט הייחודי ממקור צמחי, AVOCADO PERSEOSE , המסייע בשמירה על עור התינוק.
משחת ההחתלה החדשה של מוסטלה מכילה קומפלקס רכיבים ייחודי בעל אפקט משולש למניעה, הרגעה וטיפול בתפרחת חיתולים במוצר אחד:
- מניעה – הפטנט הייחודי של מוסטלה המבוסס על AVOCADO PERSEOSE ממקור צמחי, מגן על שכבת העור ומחזק אותה.
- הרגעה – הפטנט הייחודי של מוסטלה, OXEOLINE OF ALCACEA , מרגיע את העור, משכך ומשרה נוחות.
- טיפול – הפטנט הייחודי של מוסטלה, SUNFLOWER OIL DISTILLATE מסייע בטיפול בשכבות העור הפגומות, מחזק את מחסום העור ומגביר ייצור של ליפידים (שומנים) בעור.
בנוסף, מכילה המשחה 10% ZINC OXIDE המגן על העור ביעילות מפני השפעות של צואה, שתן ורגישות לחיתול, מונע עור מגורה, אדמומיות ותפרחת חיתולים.
משחת ההחתלה של מוסטלה מתאימה ובטוחה לשימוש יומיומי לתינוקות (שאינם פגים) מגיל היוולדם. היא בעלת מרקם קליל, נוח למריחה, הנספג במהירות והינה היפואלרגנית ובעלת יעילות קלינית מוכחת.
המשחה מכילה רכיבים ממקור צמחי, נבדקה דרמטולוגית ואינה מכילה חומרי ריח וחומרים משמרים.
מומלץ למרוח שכבה עבה על עור נק0י ויבש בכל החלפת חיתול.
מחיר: 45.90 ₪
תכולה: 100 מ”ל.
והנה כמה מיתוסים נפוצים, אותם מפריך ד”ר בוריס צוקרוב, רופא עור, יועץ ל”מוסטלה”:
עדיף להלביש תינוקות עם עור רגיש בבגדי כותנה. נכון:
בגדים רחבים מבדים טבעיים (כגון כותנה) עוזרים לעור התינוק לנשום היטב. בכל מקרה, רצוי להימנע מלהלביש את התינוק בבגדי צמר, בבדים סינתטיים או בבדים מגרדים הגורמים גם להזעה. מומלץ לכבס את הבגדים לפני כל לבישה ולהשתמש בחומרי כביסה שאינם מכילים בושם (יש לחפש מוצרים שרשום עליהם “ללא ריח”, “היפואלרגני” או “לבעלי עור רגיש”).
שינה עם חיתול “מלא” יכולה לפגוע בעור התינוק. לא נכון (אבל לא לגמרי..):
הורים רבים מתלבטים אם להעיר את התינוק באמצע הלילה, כדי להחליף לו חיתול. זאת מחשש ששינה עם חיתול “מלא” עלולה לפגוע בעורו. חיתול מלא בשתן אינו גורם לזיהומים. חיתול מלא בצואה, זה כבר סיפור אחר. צואה מהווה סכנה גם לעור התינוק, אך בעיקר למערכת שלפוחית השתן שלו (בייחוד אצל בנות…).
יש לשטוף או לייבש את אזור החיתול של התינוק במהלך כל החלפה. לא נכון:
שתן לא אמור לגרום לפריחה או לזיהום. יש לשטוף את האזור רק אם הייתה בחיתול צואה. שטיפה תכופה מדי, עלולה לגרום נזק לעור התינוק, להפכו לרגיש יותר ולתפרחת חיתולים. ניסיונות ייבוש עקשניים של העור, בעייתיים עוד יותר – עור יבש מגורה הרבה יותר בקלות.
אם התינוק סובל מתפרחת חיתולים, השימוש בחיתולי בד במקום חיתולים חד פעמיים ירפא את התפרחת. לא נכון:
חיתול בד הוא בעצמו גורם פוטנציאלי לתפרחת חיתולים. שילוב חיתול בד, כאשר התינוק כבר רגיל לחיתול פלסטיק חד פעמי, רק יחמיר את התפרחת.
אמבטיה יומיומית עלולה לפגוע בעורו של התינוק. לא נכון:
אמבטיה על בסיס יומיומי, הנערכת לזמן קצר, במים חמימים (לא לוהטים, אך לא קרים מדי) אינה פוגעת בעורו של התינוק, להיפך, אמבטיה בשילוב שמן אמבט המזין את העור ומחזיר לו את הלחות שאבדה לו, תורמת להרגעת עורו העדין של התינוק. שמן אמבט, כדוגמת בלנאום בייבי בייסיק, המכיל רק שמנים ממקור צמחי ומיועד לשימוש יומיומי, שומר על עור התינוק, מחדש את תפקוד העור כמחסום ומעניק הגנה יומיומית מפני גורמים חיצוניים המייבשים ומגרים אותו. יש לזכור כי קצף אמבט או סבונים ריחניים, עלולים לגרות את עורו העדין של התינוק.
תינוק יכול להידבק באקזמה מתינוקות או אנשים אחרים. לא נכון:
אקזמה היא לא דבר שמועבר בין בני אדם על ידי הידבקות. תינוק לא ידבק באקזמה במהלך שהייה במעון היום, במקום ציבורי, או אפילו אצל חברים או בני משפחה. אקזמה מתפתחת מסיבות לא ברורות, שכנראה קשורות גם לגנטיקה. לתינוקות אשר מפתחים אקזמות ישנם לרוב קרובי משפחה הסובלים מאותן בעיות עור, מאסטמה או אלרגיות שונות.
מקדמי הגנה עלולים לפגוע בעור התינוק ולכן אין להשתמש בהם לפני גיל שישה חודשים. לא נכון:
הסיכויים שהתינוק יפתח תגובה אלרגית למקדם הגנה ייעודי לתינוקות הם נמוכים למדי. לעומת זאת, הסיכויים לסרטן העור עקב חשיפה לשמש גבוהים. עדיף שלא להסתכן, ולצמצם את שעות החשיפה של התינוק לשמש. כמו כן, יש להימנע מלחשוף אותו לשמש בשעות המסוכנות (בין 10 בבוקר ל- 4 אחה”צ) וחובה למרוח על עורו קרם הגנה המכיל מסנני קרינה, שאינם נספגים בעור התינוק (מסנני קרינה מינרלים), כאלה בעלי רכיבים המזינים את העור, מסייעים בהפחתת נזקי השמש ובשיקום התאים. מוצרים אלו, כמו אלו של “מוסטלה”, מקנים הגנה גבוהה מאוד ומתאימים לשימוש בקרב תינוקות מגיל לידה.
זיהומי עור התינוק נוטים להחמיר בחורף. נכון:
עורנו נוטה להיות סדוק ומגורה כשהטמפרטורות יורדות, בעיקר בשל היובש הגדול בעונת החורף / עונות מעבר. עורו של תינוק רגיש בהרבה מזה של מבוגר ולכן מצריך שימוש בקרם לחות עשיר בייחוד בעונת הסתיו והחורף, כדי להגן עליו. קרם כדוגמת, הידרה בבה של “מוסטלה”, הנספג במהירות, בעל מרקם קרמי נעים למריחה ומיועד לשימוש יומיומי לאחר האמבטיה או לפי הצורך, מסייע בליחוח העור. חשוב שהקרם יתאים לעורם העדין של תינוקות מיום היוולדם.
קשקשת היא תופעה חמורה שחייבים לטפל בה. לא נכון:
הקשקשת שכיחה בקרב תינוקות בעיקר בשלושת חודשי חייהם הראשונים. מדובר במצב שכיח ובלתי מזיק שבדרך כלל אינו מגרד או גורם אי נוחות לתינוק. הורים רבים ממהרים לטפל בבעיה בשל שיקולים אסתטיים. גירוד הקליפה ללא ריכוך מקדים עלול לגרום לפציעת העור ולזיהום פטרייתי או חיידקי. שימוש בתכשירים שאינם מותאמים לתינוקות עלול לגרום להחרפת הבעיה וליצירת נזק רב יותר מכפי שהיה מלכתחילה. לכן רצוי להשתמש בתכשירים ייעודיים לטיפול בקרקפת יבשה, כגון: שמפו קצף וקרם טיפולי סטלקר של “מוסטלה”.
חשוב אם כן, להשתמש במוצרים ייחודיים וייעודיים, המתאימים לעורם העדין של תינוקות וילדים ואשר מטפלים בעור ומעניקים לו הגנה לטווח קצר וארוך.