ט”ו בשבט, חג לאילנות, יחגג בשבוע הבא. היום, כשערכתי קניות, שמתי לב למגוון הרב ולשפע של הפירות היבשים שמוצעים לנו, הצרכנים. הפירות צבעוניים ומושכים את העין, וקניתי כמה סוגים של פירות לסדר ט”ו בשבט. בסוף הכתבה הזו, תמצאו מתכון להכנת קינוח תמרים טעים ומזין.
קיבלתי מידע חשוב מאת התזונאית הקלינית מרב מור-אופיר, וחשוב לי לשתף אתכם במידע זה. מרב מור-אופיר היא יועצת מדעית למועצת הצמחים.
מרב מדגישה כי קיים הבדל בין פירות יבשים, לבין פירות מיובשים. פירות המתייבשים על העץ, כחלק מתהליך ההבשלה הטבעי שלהם, כמו תמרים, עדיפים על פני פירות מיובשים, כגון: משמש, בננה, אננס וכן הלאה. הפירות המיובשים עוברים, על פי רוב, תהליכי ייבוש מתועשים לאחר הקטיף. לחלק מהפירות מוסיפים שמנים וצבעי מאכל מלאכותיים, כדי לשפר את צבעם ומראם של הפירות וכדי להאריך את חיי המדף שלהם.
מסקנה: פירות יבשים עדיפים על פירות מיובשים.
בנוסף, מדגישה מרב, פירות מיובשים מכילים כמות גבוהה של סוכרים מוספים. צריכה מוגברת של סוכרים מוספים עלולה לגרום להגברת הסיכון לטרשת עורקים, להגברת הסיכון לסכרת ועוד.
מסקנה: פירות יבשים – ללא תוספת סוכר משמעותית – עדיפים.
פירות יבשים טבעיים, כמו תמר, עשירים במינרלים ונוגדי חמצון, התורמים למניעת יתר לחץ דם ולשמירה על בריאות כלי הדם והלב. התמר גדל בארץ, לעומת פירות מיובשים אחרים, אשר רובם מיובאים מחו”ל.
ישנם סוגים שונים של תמרים בטעמים ובמרקמים שונים. לדוגמא: תמר מג’הול, שהוא עסיסי ומתוק. תמר חלאווי, בטעם טופי קרמל, תמר צהוב, ברהי, קריספי ומתוק ועוד.
בקישור הזה תמצאו מתכון לקינוח תמרים, ללא גלוטן וללא צורך באפייה.
המתכון הזה אף כשר לפסח.
גילוי נאות: המוצר התקבל לסקירה.