“לא לשכוח את תום”, זו התזכורת ששמתי לי בטלפון היום. ו..לא, תום הוא לא גבר במקרה הזה…
אז מי זה התום הזה?
הכל מתחיל בזה שגבינות, באופן כללי, הן החולשה שלי. וגבינות קשות ואיכותיות באופן פרטי, אהובות עליי במיוחד. אני משתמשת בגבינות למאפים, ללחמים שאני אופה ללא גלוטן, וגם ללחמים או ללחמניות שיש בהם גלוטן. מה עוד? אין כמו פלטת גבינות לאירוח, בליווי יין משובח. וכמובן, תמיד אפשר לנשנש חתיכת גבינה איכותית וליהנות מכל ביס. לצד גבינת תום זעתר מומלץ להגיש יינות אדומים יבשים עם טעמים אדמתיים. ולצד גבינת תום מרווה מומלץ להגיש יין שרדונה צונן.
הפעם, את שתי הגבינות האלה, שהגיעו אליי עם שליח, טעמתי אפילו ללא פרוסת לחם. רק בגלל שאלה גבינות עם אחוז שומן יחסית גבוה, 29% שומן, עצרתי את עצמי ואכלתי חתיכה קטנה יחסית מכל גבינה, כדי לשמור על המשקל שלי.
זוהי גבינת תום מרווה, של מחלבת גלילי. (קרדיט צילום תמונה זו: שרית רגב)
וזוהי גבינת תום זעתר של מחלבת גלילי. (קרדיט צילום תמונה זו: שרית רגב)
אז זה תום, שאותו לא רציתי לשכוח במקרר. (קרדיט צילום תמונה זו: קארין KARIN1010)
מה אכין מתום מרווה או מתום זעתר? אולי קיש? אולי לחם מיוחד? טרם החלטתי, אבל בינתיים אני רוצה לעדכן כי הטעם של שתי הגבינות מיוחד, והמרווה והזעתר אינם דומיננטים מדיי, אבל בהחלט מורגשים בגבינה. שתי הגבינות מיוצרות ע”י מחלבת גלילי. זוהי מחלבת בוטיק, שנמצאת באבירים שבגליל.
גבינת תום זעתר וגבינת תום מרווה מתבססות על חלב בקר וצאן. שיטת ייצור גבינות תום מבוססת על עקרונות השיטה הצרפתית, אולם מחלבת גלילי ,שברה את הכללים‘ האירופאים הנוקשים והוסיפה לגבינה מחמצת גיבון נוספת הפועלת בטווחי זמן וטמפרטורה שונים במטרה לייצר סימפוניה של טעמים בפה. הגבינות יושנו כחצי שנה במנהרות יישון, חלקן נשארו ליישון ארוך וישווקו בעוד שנה.
הגבינות נמכרות ברשתות טיב טעם ועדן טבע מרקט ובמעדניות נבחרות.
מחיר: 17 שקלים ל100 גרם.
כשרות: בהשגחת הרב בן אליהו, רבנות מטה אשר.
****************************************************************************************
אתם מוזמנים לצפות בסרטונים בערוץ היוטיוב שלי.
וגם
אתם מוזמנים לעשות לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולקבל עדכונים כשאני מעלה פוסטים חדשים.